de Kunst van het Kamperen

Speerpunten

 • Automatisch opzetten met Wind®Force

  Automatisch uit- en invouwen met het Wind®Force systeem is standaard

 • Uniek vouwsysteem

  De vouwwagen staat ook handmatig binnen enkele minuten, dankzij het snelle vouwsysteem

 • Géénstoksluifel

  Luifel wordt volledig opgezet met de geïntegreerde Carbonmast

 • Géén scheerlijnen

  De vouwwagen is zo geconstrueerd, dat scheerlijnen overbodig zijn

 • Membrane Airco Tentsystem

  De tent is uitgerust met het wereldwijd gepatenteerde Membrane Airco Tentsystem

 • Wagenconstructie

  De Ultra Light vouwwagenconstructie is door ons zelf ontworpen, hierdoor sluit alles naadloos op elkaar aan. Het chassis met oplooprem is van Al-Ko.

 • Pack-N-Go system

  De tenttrailer is eenvoudig in- en uit te laden d.m.v. het geïntegreerde Pack-N-Go systeem. Dit zorgt ervoor dat u de tenttrailer (vouwwagen) niet hoeft op te zetten, om de bagage te laden, of te bereiken.

 • Opzetten in stromende regen

  De tenttrailer is in de stromende regen op te zetten en in te vouwen zonder dat de binnenzijde nat wordt. Dit omdat de tent naadloos op de vouwwagen aansluit en het kuipgrondzeil is geïntegreerd! Bovendien bevindt het bed zich in een afgesloten binnentent.

Omschrijving

De meest verbluffende tenttrailer (vouwwagen)
De nieuwe Holtkamper Kyte doet kampeerders versteld staan. Nog nooit stopten we zoveel nieuwe ontwerpen, technieken en snufjes in één nieuwe tenttrailer (vouwwagen). Een flink aantal ervan zijn zo nieuw en bijzonder, dat we ze konden patenteren. En nu is hij echt helemaal af: de meest verbluffende tenttrailer (vouwwagen) ter wereld.

One-of-a-Kyte
De Holtkamper Kyte Géénstoksluifel is wereldwijd absoluut 'one-of-a-kind'. De Géénstoksluifel 'zweeft' als het ware boven de grond en hoeft niet ondersteund te worden door (losse) rechtopstaande stokken. Hierdoor heeft u de volledige luifelruimte tot uw beschikking! Het afspannen van de luifel-uiteinden is voldoende; de Géénstoksluifel blijft geheel scheerlijnvrij. De zwevende carbonmast van de Géénstoksluifel houdt de hele luifel op spanning, ook bij storm. 
Bert Holtkamp, ontwerper van de Kyte: "Op onze 'testrots' aan de Normandische kust, heeft de Kyte heel wat heftige momenten moeten doorstaan. De Géénstoksluifel is zodanig geconstrueerd, dat er gewoon niks mee kan gebeuren. De duurtest is het bewijs." Tijdens het in- en uitvouwen van de Kyte, blijft de luifel met de carbonmast verbonden. Het plaatsen van de carbonmast is ook daarom een fluitje van een cent. Dankzij het carbonfiber is de carbonmast héél sterk, maar tegelijkertijd ook héél licht in gewicht. Binnen mum van tijd veranderd u een paar meter doek in een majestueuze vlieger.
Attentie: de Kyte Géénstoksluifel wordt beschermd door meerdere patenten.

Doordacht Dak
De Géénstoksluifel loopt vloeiend over in de speciaal voor de Kyte ontworpen Roof Extensions. Deze zelfdragende overkappingen beschermen de vensters en de zijwand van de hoofdtent, tegen directe zonnestraling en tegen regen. 
Ook worden de zijwanden minder snel vies dankzij de Roof Extensions. Vuil, gecombineerd met vocht, is de grootste veroorzaker van schimmelvorming in tentdoek. Dit gevaar wordt door de Roof Extensions extra beperkt. Voor het uitvouwen van de Roof Extensions heeft u geen losse stokken nodig; het scharnierbare frame wordt gewoon mee in- en uitgevouwen.
Attentie: de Kyte Roof Extensions met Roof Extenders worden beschermd door meerdere patenten.

Het 2ndRoof van de Kyte, voor een nog langer kampeerleven
Wat is één van de belangrijkste ingrediënten van een tent? Juist, het doek! En dan nog specifieker: het doek van het tentdak. Het dak van de tent krijgt tijdens zijn kampeerleven het meest te verduren: zon (UV-straling), regen, vuil, en soms zelfs hagelstenen. Alles komt als eerste op het dak terecht. Vanuit deze gedachte presenteert Holtkamper het optionele 2ndRoof, oftwel een volledig reservedak! Met het 2ndRoof geeft u de Kyte na (vele) jaren van kampeerplezier zomaar een flinke opfrisbeurt! Want ook de meest in het oog springende delen van het tentdak - de Géénstoksluifel en de Roof Extensions - worden door het 2ndRoof in één keer helemaal vernieuwd! De Kyte wordt met een nieuwgeplaatst 2ndRoof nog waardevaster en nóg duurzamer. En het nieuwe dak kan worden geplaatst zonder tussenkomst van machines of specialisten; u kunt dit als kampeerder helemaal zelfstandig doen waar en wanneer u maar wilt!

Beheers het klimaat
De Kyte is voorzien van het wereldwijd gepatenteerde systeem voor ventilatie en isolatie; het Holtkamper Membrane Airco Tentsystem. Een systeem waar u na één keer gebruik, nooit meer zonder wilt. Bij hitte (boven de 30 graden) zet u het dak open en stroomt de warme lucht de tent uit. Tegelijkertijd krijgt de zon niet de kans de lucht in de tent opnieuw te verwarmen; de lucht onder het buitenste dak kan immers direct ontsnappen zodra de zon de temperatuur doet stijgen. Bij alle andere (normale) weersomstandigheden doet u helemaal niks! Holtkamper Membrane Airco Tentsystem doet automatisch zijn werk. Tussen de twee daklagen bevindt zich een soort 'klimaatkamer'. Bij regen voorkomt de klimaatkamer condens, bij kou houdt de klimaatkamer de warmte vast. Bij warm zomerweer isoleert de klimaatkamer het dak van de binnenruimte, zodat de warme zonnestralen minder snel in de tent door kunnen dringen. Een fantastisch systeem dus! Hierbij komt ook nog, dat u het dak van de Kyte helemaal van de hoofdtent af kunt ritsen. Héél handig voor een kleine reparatie of als u na vele jaren uw dak ooit wilt vervangen.

Bagageruim(te)
In feite is bijna de gehele Kyte trailer (vouwwagen) met bagage te vullen. Onder het opklapbare lattenbodembed heeft u máár liefst 1500 liter aan bagageruimte tot uw beschikking! Proppen is dus niet nodig, de hele buik van de trailer is te vullen met kleding, speelgoed, stoelen, noem het maar.

Pack-N-Go!
Dankzij het Holtkamper Pack-N-Go System, hebt u ook zonder de tent uit te vouwen, toegang tot de bagageruimte. Dat is vooral handig bij het in- en uitpakken van de tent trailer (vouwwagen) of, als u er onderweg achter komt dat uw zonnebril nog onder het bed ligt. Het beddengoed en andere 'zachte spullen' nemen onderweg geen bagageruimte in beslag, maar plaatst u gewoon op het bed.

Liefde gaat door de Holtkamper Kyte Masterclass Kitchen
De Holtkamper Kyte Masterclass Kitchen is onbeschrijfelijk mooi. Ook de foto's op deze pagina kunnen niet weergeven hoeveel heerlijkheid deze keuken uitstraalt. Alles zit er op en aan: Een prachtige gascomfort met drie pitten die wordt afgedekt door een chique glasplaat; twee riante aflegplanken met ontelbare lades voor specerijen, bestek en pasta; een praktische watervoorziening om even uw handen af te spoelen; een koelkast voor de koude dranken en de zuivelproducten; en dan het grote 'keukenruim' welke u via twee grote kleppen van bovenaf bereikt. Niet meer bukken en eindeloos zoeken.Alles ligt binnen handbereik in praktische Curver boxen. En omdat u kunt kiezen in hoeverre de Géénstoksluifel de keuken beschut, staat u altijd in een ideaal klimaat te koken; niet te warm, niet te koud.

Slapen als een koning
De Kyte beschikt over een opklapbaar lattenbodembed met een een King Size matras van 210 x 155 cm! Vanuit het bed heb u uitstekende mogelijkheden om te ventileren. De ramen zijn van binnenuit traploos te openen en ook de slaapcabine is voorzien van een gigantische ventilatiewand met muskietengaas. Daarnaast doet ook het Holtkamper Membrane Airco Tentsystem in het dak zijn werk!

Iedereen kan Kyten
Nieuwsgierige gezichten die op de camping van afstand toekijken, veranderen in gezichten met opengevallen monden zodra de Kyte wordt opgezet. De wijze waarop de Kyte zich als een vlinder ontpopt, verrast iedereen. De Géénstoksluifel wordt met een echte kitesurf-beweging op spanning gebracht. Het is gewoon hartstikke leuk om de Kyte op te zetten. Neem ook een paar extra stoeltjes mee voor de verbaasde voorbijgangers die maar al te graag even binnen willen kijken. Wilt u wat vaker van camping wisselen? Doe dat! De Kyte is in een handomdraai uit en in te vouwen, met de Kyte geen punt.

Kyte voor groot en klein
Ieder gezin past in de Kyte. Of u nu met z'n tweeën, drieën, vieren of vijfen bent, er is een Kyte die perfect is toegesneden op uw gezinssituatie. Maak uw eigen keuze in configuratie en uitvoering.

Kyte opgezet op echte grasmat in 12 minuten.
De meest realistische opzetfilm ooit. Helemaal realtime, onbewerkt
De Holtkamper Kyte tent trailer (vouwwagen) wordt tijdens deze zeer 'schokkende beelden' volledig opgezet op een Nederlandse grasmat, inclusief uitdraaisteunen, het losritsen van de softtop, het opzetten van de Kindertent L, de Geenstoksluifel, het kuipgrondzeil, de Roof Extensions, noem maar op. 

En het resultaat: in 12 minuten is de Kyte helemaal opgezet. Dit kan iedereen. 

Klik hier voor de film

IJsland 2009: een waanzinnig avontuur
Met de Kyte dwars door zonnig IJsland
Twee dagen op de boot vanaf Denemarken en je bent in IJsland met eigen auto en tent trailer (vouwwagen). Als je wilt kun je rivieren doorkruisen, maar ook met een gewone auto is IJsland een waanzinnig land om te bezoeken. 

"Ik heb drie geweldige weken gehad. Op de heen- en terugreis een minicruise met alles erop en eraan en op IJsland een mooie trektocht door zeer afwisselende gebieden. Ik ging met een Land Rover Discovery en een Kyte in Off Road uitvoering, maar je kunt ook prima met een gewone 'on road' combinatie naar IJsland. Aan de geasfalteerde ringweg die je over het hele eiland leidt, bevinden zich ontelbare 'parels' zoals gletsjers, vulkanen, meren en leuke vissersdorpjes. Ook de kinderen zullen zich op IJsland vermaken. Ook voor hun is het een pure ontdekkingsreis.

We zijn van camping naar camping getrokken. De Kyte werd dus bijna elke dag opgezet en weer ingevouwen. Door de snelle systemen was dit geen punt. Vanaf bepaalde 'hotspots' als Myvatn, is het ook prima mogelijk dagtrips te maken en dus meerdere nachten op een plek te blijven."

De video's van IJsland 2009:
Klik hier
voor video één River crossing Iceland with Holtkamper Kyte Off Road
Klik hier
voor video twee Holtkamper Kyte gespot!

Technische Specificaties

Lichtgewicht tenttrailer   Uit geanodiseerd aluminium  
Al-ko kwaliteitschassis en as   Verzinkt, met oplooprem en terugrijautomaat  
Grote wielen met Michelin merkbanden   165/14", aluminium velg en schokdempers  
Tentframe verzinkt én epoxy-gecoat   In exclusieve Holtkamper okerkleur  
Complete set haringen, pennen, scheerlijnen en elastische spanhaken   In foudraal met vakverdelingen  
Kwaliteitsmatras   Koudschuimmatras  
Holtkamper All Climate Vensters   Met muskietengaas, zonwerende vensterfolie en gordijn  
Luifelwindscherm links en rechts   Uitneembaar met rits  
©2012 Holtkamper Tenttrailers | disclaimer | contact | sitemap
NL DE EN
A A A